Amerongen

Gemeentelijke Begraafplaats, Holleweg, Amerongen

Deze begraafplaats in AmerongenĀ  is in 1937 aangelegd nabij het AmerongseĀ  Bos. Hij wordt omgeven door hoge hagen en is verdeeld in een oud gedeelte aan de voorzijde en een nieuwe uitbreiding aan de achterzijde. De begraafplaats wordt gesierd door beuken, eiken, rododendrons, hagen van laurierkers en andere soorten.

Bijzondere graven

Op de begraafplaats zijn graven uit de Tweede Wereldoorlog te vinden van Nederlandse militairen, verzetsstrijders en van vliegeniers en soldaten uit het Verenigd Koninkrijk. Ook is er een monument ter nagedachtenis van koopvaardijpersoneel en Nederlandse militairen en verzetslieden die zijn omgekomen in de periode 1940-1954. Ook zijn op deze begraafplaats graven van zusters van het Zendingsdiaconessenhuis te vinden.

Aula

De aula op de begraafplaats is beschikbaar voor herdenkings- en afscheidsbijeenkomsten en biedt ruimte aan 80 personen.

Begraven

De gemeente geeft op de nieuwe algemene begraafplaats in Amerongen nieuwe graven uit. Er is een keuze tussen particuliere graven of algemene graven.

Particulier graf

Een particulier graf wordt uitgegeven voor voor 10, 15, 20, 30 of 50 jaar. Daarna kan deze periode steeds weer met 5 of 10 jaar verlengd worden. De rechthebbende heeft een uitsluitend recht op het graf. Dat betekent dat hij zelf bepaalt wie er in het graf begraven worden. De gewone particuliere graven zijn bestemd voor 2 lichamen. Ook kan er een asbus of urn in het graf bijgezet worden. Hiervoor geldt een maximum van 2 urnen per graf. Ook zijn er particuliere graven op een apart veld, speciaal bedoeld voor kinderen.

Algemeen graf

Een algemeen graf wordt door de gemeente uitgegeven voor 10 jaar. Verlenging van deze graftermijn is niet mogelijk. Er ligt geen uitsluitend recht op het graf, wat betekent dat de gemeente bepaalt wie er in het graf begraven worden.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Xander van Tellingen. Hij begeleidt u graag. Bel met 030 - 695 30 83 of vul het onderstaande formulier in en hij neemt zo snel mogelijk contact met u op.